Saturday, December 22, 2012

DIALOG LANGSUNG TVOne INDONESIA DENGAN MANTAN MENTERI PENERANGAN MALAYSIASIARAN  INI DITONTON LEBIH 100 JUTA RAKYAT INDONESIA( sumber TVone Indonesia)

Ini adalah  sebahagian dari wawancara TVOne Indonesia dengan mantan Menteri Penerangan Zainuddin Maidin  (Zam) yang disiarkan secara langsung pada petang Khamis 20 Disember 2012. 

Antara lain Zam menjelaskan mengapa beliau merasa tidak wajar bagi bekas Presiden Indonesia Pak Habibie dan juga Pak Gus Dur mengadakan kunjungan kepada Anwar Ibrahim ketika dia melancarkan penentangan ganas dan fitnah terhadap mantan Perdana Menteri Tun Dr. Mahathir  dan Perdana Menteri Datuk Seri Najib.

Apakah dosa Najib kepada Anwar selain dari menjadi halangan kepadanya untuk menjadi  Perdana Menteri.
 
TB: Memang terlalu lama sudah  Indonesia tidak  cuba memahami sensitiviti  rakyat Malaysia dalam isu berpolitik. Anwar dihidupkan di Indonesia dan mempergatkan Malaysia diburukkan di sana. Di sini Indonesia tidak perihatin dan bagaimana jika kita terus menyokong pihak pembangkang di Indonesia dan tidak menghormati Indonesia.
 
Kenapa pula Indonesia perlu melenting apabila dikritik oleh Zam. Kalau takut dilambung ombak jangan berumah di tepain pantai. 

1 comment:

  1. Bangang punya Indon.
    Klu takkan org malaysia marah, jgn lukakan hati org malaysia.

    ReplyDelete

Blog Archive

Cili Api Bloggers

Politik N9

PRU13N9

Gerbang Tempur Puteri UMNO (Malaysia)

My Blog List 2

Popular Posts