Tuesday, June 5, 2012

Gambar selaput dara isteri di malam pertama di post di Face Book ...Huh

Macam macam sungguh dalam kehidupan dalam dunia  serba canggih ini, ada juga yang berani menghantar dan membuat posting  memaparkan selaput darah  dara isteri yang diraguti pada malam pertama. Megah sungguh untuk membuktikan bahawa isteri nya masih dara. Tapi ini juga pernah berlaku suatu ketika dahulu di zaman datuk moyang kita di mana cadal yang mempunyai darah akan disidai di ampaian untuk di pamerkan setelah pasangan pengantin yang baru melayari malam pertama mereka.

23 comments:

  1. bangga la kot boleh tunjuk macamtu.mungkin cara diorang akan rasa puas kalau dapat buat mcmtu.

    ReplyDelete
  2. Salam..ni sebenarnya adat orang melayu dulu-dulu..mereka sangat pentingkan perkara ini kerana untuk membuktikan bahawa anak mereka tidak ditebuk tupai dan sbg bukti mereka berjaya mendidik anak gadis..kalau x silap orang bugis ada adat ini..malam pertama akan diletakkan kain putih utk menunjukkan bukti..

    Lagi pun oleh kerana adat inilah ramai anak gadis dulu-dulu menjaga kehormatan mereka..sebab kalau tiada dara sebelum kahwin..malu keluarga dan akan dicemuh..kan ke mengurangkan gejala sosial..tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..sekurang kurang kita berbangga dgn mcm ni..bukan cam budak zaman skrg..bagi dia org kehormatan tu semua org leh rasa..mmg dh tak ada maruah langsung budak zaman skrg ni..

      Delete
  3. kalu boleh depa nk tunjuk abih kot depa punya..apa punya turr la sapa yg boh gambaq ni, x tau malu kot dok tunjuk.tu privacy x patut nk heboh 1 dunia pn.ntah2 darah nyamuk kenyang pa??? mcm2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.darah nyamuk bape byk kau nak guna letak kat cadar tue..

      Delete
  4. terjumpa info ni, juga pasal selaput dara… sharing is caring :) - Selaput Dara Wanita

    ReplyDelete
  5. bodo je cakap darah nyamuk
    brapae ribu nyamuk kene tampar utk wat effect cmtu.
    adeh.

    ReplyDelete
  6. Itu darah kutil dia kat kepala bana. Lukalah pasal sorong tarik.Ingatkan darah dara bini dia...

    ReplyDelete
  7. terbukti dara....congrate bro.....gua pun sama bro tpi x payah la nk poss benda2 mcm tu...sendiri tau dah ler...

    ReplyDelete
  8. bro kalo aku bangga gilar siak..bagus juga kalo zaman skung wat mcm nie..secara x langsung..dpt elak gejala sosial anak-anak muda..patut bangga..ada sesetengah ank muda skung, ntah kat mana2 tempat kena tebuk..kat tepi longkang,dlm semak pun jadi..ish3...haha.terbaik..pandai tebuk pandai simpan..hehe..congrate3..slmat mgharungi alam perkhawinan..

    ReplyDelete
  9. yang dara tau ar dara... yang jantan tu betul ke teruna? penting sangat nak yang dara... ko tu sah2 ke teruna sebelum mengekah si dara??

    ReplyDelete
  10. period tuhhhh...

    ReplyDelete
  11. macam darah ikan jee , tipu kee

    ReplyDelete
  12. zaman ni , jika ada 20 perempuan ...yang sah masih benar2 Dara hanya 9 atau 8 orang , yang lain tu dah dipegang ..diramas dikorek oleh BF masing2 !

    yang dikatakan sebenar Dara ialah wanita bujang yang tidak pernah 'disentuh' tangan lelaki selain muhrimnya , jika wanita itu dah biasa bercium , berpeluk , beromen walau tak sampai tahap lakukan seks organ , ia bukan lagi dikatakan dara !

    ReplyDelete
  13. anak dara je kire..anak teruna tu betul ke terunanya sampai ke kawin? not fair tul!!!!

    ReplyDelete
  14. aduh..ini macam pon ada ka..mcm2 la manusia zaman nie..

    huhu...makin pelik je..

    ReplyDelete
  15. Tahniah kerana isteri anda masih dara,tapi kena ingat dara hanya langkah pertama sahaja.Apa yang seterusnya lebih penting sehinggalah ke akhir hayat.Selamat menempuh alam rumahtangga.

    ReplyDelete
  16. mamat skang bukan peduli sgt ada dara atau tidak..yang penting rasa sedap bila sorong tarik..yg lain2 tu tak kisah pun..

    ReplyDelete
  17. maybe ad llaki yg ckp dara tu xpenting ... tp bg aku dara tu pnting sbb klu aku yg llaki ni boleh tahan nafsu knape bakal isteri aku xboleh buat perkara yg same kn? walaupn aku byk pngalaman digoda.. boleh je aku tahan nafsu tu sbb aku taw klu aku xdpt tahan mmg aku hanyut la... huhu.. so, kpd gadis2 di luar sana... pastikan dara anda diberi kpd mereka yg bergelar suami shj okey... and ingt2 lah terjemahan surah an-nur; ayat 24 yg bermaksud... perempuan yg baik utk llaki yg baik & perempuan yg jahat utk llaki jahat... begitu juga llaki,,, llaki yg baik utk wanita yg baik manakala llaki yg jahat utk wanita yg jahat.... wallahualam... salam sayang dari ijoi =)

    ReplyDelete
  18. kerja gila...tak payah nak tunjuk2lah...bukan ada apa2 pun manafaatnya...rasa sama je..

    ReplyDelete
  19. maybe di0rang rase ghairah n that the awes0me thing yg di0rang jer blh bwt..haha..xperlu nk tnjuk k0wt...memalukn n mengaibkan..

    ReplyDelete
  20. ppuan ni sibuk2 je nk taw laki trune ke x..mcm die yg bg makan anak n suami..mcm die lak kepala dalam umah..kalau nk taw sangat teruna ke x,g mahkamah mintak pindah akta dlm islam supaya ppuan menjadi kepala dlm umah n mencari nafkah tuk anak n suami..bru boleh pertikai ade teruna ke x..wahai kaum adam..pas ni da xpyah korg susah2 nk cari duit hantaran beribu2 smpai nk patah tulang empat kerat sbb pas ni ppuan yg jd ketua keluarga..jd ppuan yg akan bagi duit hantaran kat korg..korg mintak je brape2, ppuan mampu bg..pas ni pn korg da xpyah nk sibuk2 ckp pasal dara sbb ppuan yg bg nafkah kt korg..korg trime je la jgn ati penuh keredhaan..=)

    ReplyDelete

Blog Archive

Share It

Cili Api Bloggers

Politik N9

PRU13N9

Gerbang Tempur Puteri UMNO (Malaysia)

My Blog List 2

Popular Posts