Thursday, March 21, 2013

Bayi maut terkena helikopter kawalan jauh

Malang tidak berbau, jodoh pertemuan di tangan tuhan kita hanya mampu berusaha , Allah SWT yang akan menentukan. Dato' Seri Utama Haji Mohamad Haji Hasan telah menziarah dan Solat Jenazah Allaharham adik Nur Damia Husnina bt Banee Yamin dikediaman nya diTaman Bakawali, Ampangan pagi tadi. Dato' Seri Utama juga telah bersama sama di hospital besar untuk memastikan segala urusan berjalan dengan lancar dan segalanya adalah ketentuan Allah SWT , Adik Nur Damia Husnina kembali juga kerahmatullah kerana Allah SWT lebih menyanyanginya.

Dato' Seri Utama , Menteri Besar dengan rasa sedih menatap wajah jenazah .

Jelas kelihatan kesedihan diwajah semua hadirin dan juga Dato' Seri Utama Haji  Mohamad  Haji Hasan.
Dato Seri Utama Haji Mohamad Haji Hasan bersama penduduk tempatan yang turut menziarahi jenazah.


Bayi maut terkena helikopter kawalan jauh

Seorang bayi berusia 18 bulan maut akibat kepalanya terkena helikopter kawalan jauh yang terhempas di majlis pelancaran padang bola sepak sintetik Kompleks Belia dan Sukan Paroi di Seremban malam tadi.

Nurdamia Husnina Banee Yamin meninggal sejurus tiba untuk rawatan di Hospital Tuanku Ja’afar, dalam kejadian kira-kira 10 malam itu.


Alat mainan itu turut mengenai bapanya Banee Yamin Idris, 35, di kepala dan dia turut menerima rawatan di hospital yang sama.

Seorang saksi, Abdul Latif Salim berkata helikopter mainan itu hilang kawalan sebelum menjunam ke arah orang ramai.

Dia juga sempat mengelak sebelum pesawat mainan itu terkena bayi tersebut yang sedang dipangku bapanya.

“Saya lihat kepala bayi itu berdarah yang kemudiannya dia dikejarkan bapanya ke ambulans di situ untuk dibawa ke hospital,” katanya.

Pertunjukkan helikopter kawalan jauh itu merupakan sebahagian daripada acara di majlis tersebut yang dirasmikan Menteri Besar Datuk Seri Mohamad Hasan.

Mohamad ketika ditemui pemberita selepas melawat mangsa di hospital melahirkan rasa sedih dan dukacita dengan kejadian itu yang disifatkannya sebagai di luar jangka.

Katanya kerajaan negeri akan menubuhkan lembaga siasatan bagi menyiasat bagaimana kejadian berlaku dan memastikan ia tidak berulang di masa depan.

Beliau berkata kerajaan negeri akan memastikan keluarga mangsa akan mendapat bantuan sewajarnya terutama bagi urusan pengkebumian bayi tersebut.

Sementara itu Ketua Polis Daerah Seremban, ACP Saiful Azly Kamaruddin berkata pengendali alat terbabit yang berusia 40 tahun telah membuat laporan polis dan kes sedang disiasat di bawah Seksyen 304A Kanun Keseksaan.


sila lihat berita penuh di www.n9kini.netNo comments:

Post a Comment

Blog Archive

Cili Api Bloggers

Politik N9

PRU13N9

Gerbang Tempur Puteri UMNO (Malaysia)

My Blog List 2

Popular Posts