Monday, January 28, 2013

MACAM MANA NAK BUAT DIA SENTIASA SENYUM





Kepada kaum lelaki ini adalah tips penting untuk kejayaan hubungan percintaan korang. muahaha! Saya baru aja jumpa ni woo. 25 ways to make a girl smile!! Fresh! Tapi, lists ni cuma suka-suka saja ok. Maybe akan ada yang tepat dan ada yang kebetulan saja.
Apa yang kita perlu tahu, setiap manusia ada kurang dan lebihnya. Semua manusia adalah unik! Untuk semua wanita, percayalah! Semua kita dilahirkan ada keistimewaan tersendiri. ok  dan pada kaum adam, sayangilah dan ikhlaskan diri korang untuk menyayangi “hadiah” Tuhan untuk korang.  Jangan sesekali mengabaikan kami 
Ok, lets check it out!!! 31 ways to make a girl smile!! :-

  • Seringkali katakan padanya bahawa ‘Awak Sangat Cantik’
  • Seringkali Respond pada apa yang digayakan dan dipakai oleh si gadis..u olzz kena faham..bersusah payah si gadis memilih baju terbaik..make-up simply siti…perfume enchanter ala-ala siti saleha tu semata-mata  untuk keluar bersama anda!
  • Sentiasa melindungi si gadis jika berada di tempat ramai orang, bersesak dan memberikan keutamaan kepadanya dahulu..it is always ladies first!
  • Sekali sekali lakukan kejutan dengan pesanan suara dari anda..be romantic okeh!
  • JANGAN sesekali keluar bersama bekas kekasih anda tanpa pengetahuan si gadis
  • Jika anda berbual dengan gadis lain…selepas berbual pastikan anda kembali kepada kekasih anda dan perkenalkan pada mereka…biarkan si gadis yakin bahawa dengan sesiapa pun anda berbual…anda hanya milik dia seorang!
  • Tuliskan nota ringkas atau sekadar panggilan telefon untuk menyatakan “hi saya rindu awaklah!’
  • Introduce her to your friends … as your girlfriend.
  • Sentiasa menjemput dan mengambil kekasih anda! Percayalah..si gadis pastinya suka
  • Sila bersedih (tapi jangan keterlaluan okeh!)  jika ada lelaki lain cuba untuk mendekati gadis anda….Jika anda memang tak kesah..apa salahnya tambahkan sedikit lakonan kesedihan anda…itu juga salah satu cara menunjukkan anda terlalu sayangkanya!
  • INI PENTING! Always make ur girl smile and laugh :) . Ini fakta.gadis lebih tertarik pada lelaki yang ada sense og humor
  • Biarkan si gadis tertidur di bahu anda..oh suweeet
  • Jika si gadis sedang marah…sila pinjamkan telinga anda…dengar dengan penuh kesabaran. Si gadis hanya panas di mulut, namun yang sebenarnya dihati mereka mahukan perhatian dan seseorang untuk mendengar
  • Jika anda ambil berat dan risau tentang si gadis, beritahulah mereka betapa anda prihatin terhadapnya
  • Setiap lelaki wajib hadiahkan 3 benda ini kepada si gadis:a stuffed animal( apa-apa teddy atau bantal yang sentiasa dipeluknya ketika tidur), jewellery (she’ll treasure it forever), and baju tidur yang akan pastinya akan menjadi kegemaranya selepas ini atau baju panas/sejuk yang telah anda spray dengan wangian milik anda!!
  • Jika anda bersama dengan kawan-kawan anda yang lain, jangan lupakan si gadis di sebelah.
  • Sentiasa pandang wajah gadis anda.
  • Luangkan masa bersama si gadis sekurang-kurangnya seminggu sekali
  • Dengar muzik bersama-sama. Ala-ala share earphone gitu.
  • Sentiasa mengingati tarikh-tarikh penting dan jangan lupa sertakan bersama dengan hadiah! tak perlu mahal, asalkan ianya daripada anda pasti si gadis akan suka
  • Apabila si gadis memberikan anda hadiah, sentiasan ucap terima kasih dankatakan  saya sangat menyukainya, walaupun anda tak suka sebenarnya! kikiki
  • Sentiasa menelefon si gadis sebelum tidur!
  • TOLONG lah ingat setiap perkara yang diceritakan kepada anda, sekecil-kecil perkara pun jika anda ingat, si gadis akan sangat menghargai anda..ermm contohnya pencuci muka apakah yang si gadis anda alah…warna lipstick kegemaranya

No comments:

Post a Comment

Blog Archive

There was an error in this gadget

Cili Api Bloggers

Politik N9

PRU13N9

Gerbang Tempur Puteri UMNO (Malaysia)

My Blog List 2

Popular Posts