Thursday, January 10, 2013

Isteri Mat Yo,Shahrul Aisya gelar Annuar Musa sebagai anjing?

Benarkah isteri bekas penyerang pasukan  bolasepak Kelantan Norshahrul Idlan Talaha @ Mat Yo iaitu Shahrul Aisya menggelarkan Presiden Bolasepak Kelantan(KAFA) Tan Sri Annuar Musa sebagai anjing?

Sekarang ini sedang kecoh melalui blog dan facebook berkenaan update di wall facebook milik Shahrul Aisya yang dikatakan milik isteri Mat Yo memberi komen mungkin berkenaan isu perpindahan pemain itu menyertai pasukan Johor Darul Takzim FC.

Berikut dibawah adalah posting di wall milik facebook Shahrul Aisya yang kami peroleh daripada facebook The Kelate States

Namun begitu hasil searching kami di facebook search tidak dapat diperolehi akaun bernama Shahrul Aisya...mungkin telah ditukar nama atau telah di delete akaun tersebut.
Apa komen anda berkenaan perkara tersebut?

Bagi kami memang tidak bagus menggelar seseorang dengan perkataan anjing biarpun mungkin kita berada dipihak yang benar.

Sebagai orang Melayu beragama Islam perlulah bermuhasabah diri,biarpun semarah mana kita pada orang janganlah sehingga mengeluarkan kata-kata seumpama ini.

Mungkin juga boleh menjatuhkan maruah diri sendiri dengan cemuhan orang yang membacanya malahan dalam kes ini imej Mat Yo mungkin boleh tercemar.

Renung-renungkan.

11 comments:

  1. Bila dh trasa hebat..dn kerana kejar duit..manusia kan lupa diri..dn lalu mganjing org yg lebih tua,ape mknenya..perangai dah sejijik cam B***..bayar je mahal..main cam P****t..lawan pahang pn kalah..

    ReplyDelete
  2. sedap mulut bini mat yo panggil org anjing..mulut kau macam perempuan murahan..jgan2 kau pelacur atas kapal terbang kot..pramugari murahan..

    ReplyDelete
  3. bodoh punya perempuan..jgan2 kau pramugari murahan atas kapal terbang!!

    ReplyDelete
  4. sedap mulut bini mat yo panggil org anjing..mulut kau macam perempuan murahan..jgan2 kau pelacur atas kapal terbang kot..pramugari murahan..

    ReplyDelete
  5. ala bini matyo ni slalu makan daging babi...die juga slalu buat lesbian dgn ibu dia.cuba perhtikan alat klamin dia....dh jlas nampak macam pelacur!!!!!!kelurga nya semua gilekan babi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu org laen aku mmg marah ckp gitu sbb xbaek kite maen name ibu die...tp dlm kes nie...eden bonarkan ekau maen namo ibu dio...haha

      Delete
  6. x baek cakap mcm 2...semua org buat salah ....tah2x 2 cuma khabar angin je ...kan berdosa tak tentu pasal

    ReplyDelete
  7. betina grandios...dier ingt sume org tu anjing..tp sbnrnye betina tu yg anjing...kakakakakakaka

    ReplyDelete
  8. kepada istri matyo.jaga lah maruah suami,suami awk tu semua org kenal..bila org kenal dia..awk keluarkan isu-2 yg tidak sedap di degar.maka maruah suami awk tercalair..org akan megatakan dia suami dayus..kerana tidak menegur istrinya...igat wlpon di dunia awk bnyk duit...bnyak harta dan berkerjaya,jangan maki hamun org...jgn mainkan nama allah..jika dalam perkataan itu ada yg tidak sedap di baca...sekian terimakasih...semuga allah buka kan pintu hati dia...dan sedarkan mat yo supaya menjadi suami yg tahu pada agama..jgn islam pada ic je...islam lah pada jiwa ok...moga allah bukakan pintu hati kamu berdua...serta keluagra kamu..tegur-2 lah...

    ReplyDelete
  9. kepada istri matyo.jaga lah maruah suami,suami awk tu semua org kenal..bila org kenal dia..awk keluarkan isu-2 yg tidak sedap di degar.maka maruah suami awk tercalair..org akan megatakan dia suami dayus..kerana tidak menegur istrinya...igat wlpon di dunia awk bnyk duit...bnyak harta dan berkerjaya,jangan maki hamun org...jgn mainkan nama allah..jika dalam perkataan itu ada yg tidak sedap di baca...sekian terimakasih...semuga allah buka kan pintu hati dia...dan sedarkan mat yo supaya menjadi suami yg tahu pada agama..jgn islam pada ic je...islam lah pada jiwa ok...moga allah bukakan pintu hati kamu berdua...serta keluagra kamu..tegur-2 lah...

    ReplyDelete
  10. jgn jatuhkan air muka suami sndri...mat yo dayus....tidak menegur bini dia....lelaki dayus adalah mat yo...pemain bola..huhuhuhu....malu lah weh...mat yo demo keno nasi k***g**** ke.... lah berubat leh...cari jalan keluar...

    ReplyDelete

Blog Archive

Share It

Cili Api Bloggers

Politik N9

PRU13N9

Gerbang Tempur Puteri UMNO (Malaysia)

My Blog List 2

Popular Posts