Tuesday, January 10, 2012

WAN AZIZAH SURUH BODYGUARD LARI MALAM DARI HOSPITAL ????Bodyguard Wan Azizah, Fayyadh Afiq Albakry Jaafar Sidek, 26, lari dari hospital, beliau keluar wad dengan tanpa arahan doktor dari Hospital Seberang Jaya dan mendaftarkan dirinya ke sebuah hospital lain.hA MUNGKIN INI ARAHAN BOS NYA.

Fayyadh Afiq mendakwa kononnya pihak polis mengganggu dia... Apa pula polis nak ganggu? pihak polis membuat siasatan dan mahu mengambil keterangan akan kesahihan cerita dia kena suntik racun.

Menurut Keputusan ujian Jabatan Kimia terhadap sampel darah dan air kencing pengawal peribadi Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail didapati negatif pengaruh racun atau dadah.

Ketua Polis Pulau Pinang, Datuk Ayub Yaakob berkata, keputusan ujian terhadap sampel darah dan air kencing Fayyadh Afiq, yang cedera di tangan kiri dipercayai dicucuk dengan objek tajam dalam satu ceramah di Cheruk Tok Kun pada Sabtu, diterimanya petang ini.

"Saya baru terima keputusan ujian itu petang ini dan ia (keputusan) negatif, darah dan air kencingnya (Fayyadh Afiq) tidak ada kesan benda asing termasuk racun atau dadah,” katanya di sini hari ini.

Katanya, Fayyadh Afiq, yang dirawat di Hospital Seberang Jaya (HSJ), telah keluar daripada hospital tengah malam tadi.

"Beliau sendiri yang meminta untuk balik (keluar hospital) kerana mendakwa telah sihat,” katanya.

Ayub berkata, siasatan lanjut masih diteruskan bagi mengetahui punca sebenar kecederaan mangsa.

Berita terdahulu laman media dan blog pembangkang spin Fayyadh di suntik racun dan cubaan bunuh terhadap president PKR Dr Wan Azizah

 Blogger pembangkang menulis.
"Ini kerana menurut Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Pulau Pinang, Senior Asisten Komisioner Zahruddin Abdullah, Fayyadh keluar atas kehendak sendiri kerana ingin mendapatkan rawatan lanjut di sebuah hospital pakar. dan pegawai perubatan memberi kelulusan untuknya keluar dengan alasan mendapatkan rawatan di hospital pakar.

Tajuk yang sesuai dan tepat sebenarnya ialah ‘Fayyadh sudah lari dari Hospital’..
ini kerana tak pernah lagi aku dengar seorang pesakit dibenarkan meninggalkan Hospital atau discharge dari wad pada pukul 2.00 pagi kecuali sudah sangat kritikal.." kata Dr Mim.

No comments:

Post a Comment

Blog Archive

Cili Api Bloggers

Politik N9

PRU13N9

Gerbang Tempur Puteri UMNO (Malaysia)

My Blog List 2

Popular Posts