Tuesday, January 3, 2012

Kompirm balik jadi sampah masyarakat - PR bertanggunjawab membunuh masa depan siswa siswi ini - Tgk Profile Mereka
Kasihan rupanya pelajar-pelajar yang terlibat merusuh semata-mata membela nasib mahasiswa biadap bernama Adam Adli terdiri daripada anak-anak mereka yang berpendapatan rendah. Kebanyakkan dari mereka berasal dari Pantai Timur :

Klik Imej Untuk Besarkan

Ada ibu bapa yang bekerja tukang jahit, petani dan selebihnya bekerja sendiri - namun pendapatan bulanan ibu bapa pelajar ini di bawah RM1000 sebulan.
Tidakkah mereka kasihan dengan perit jerih ibu bapa mereka yang menghantar mereka ke menara gading semata-mata untuk melihat mereka berjaya?

Kita lihat beberapa lagi pelajar yang terlibat serta diperbodohkan oleh Adam Adli yang mana kita dapat maklumat sebelum berhimpun beliau dipercayai berjumpa dengan seorang pemimpin politik pembangkang.

Klik Imej Untuk Besarkan

Lagi para 'mahasewel' yang terlibat dalam kejadian merusuh serta memfitnah pihak PDRM :
 

Nama : Mohd Salaihudin Bin Mat Jusoh 
Fakulti Sains Kemanusian/Semester 8/Pengajian Malaysia/AJK Tertinggi LMP 
Facebook: Park Jung Din


Nama : Amar Afiq Harun
Diploma Sains/Semester 2/AJK Tertinggi LMP
afiq_92sya@yahoo.com

Kumpulan pelajar di atas dipercayai turut terlibat dalam menulis status di laman facebook mengatakan bahawa polis bertindak kejam serta memukul Safwan Anang sehingga berdarah.

Kasihan sungguh tidakkah mereka sedar bahawa Adam Adli mempergunakan mereka semata-mata untuk membebaskan dirinya dari dihukum oleh pihak pentadbiran UPSI?

Pelajar lain sibuk mengulang-kaji untuk menghadapi 'final exam' kamu sibuk merusuh... isk..isk..isk...

Sabar belum habis lagi, sambung lagi dengan paparan gambar perusuh yang dipercayai turut terlibat memecahkan pintu klinik Syifa :

Yuyu Luna comel tapi sayang kepala 'sewel'.... jangan marah eik...

Mereka-mereka ini dikeldaikan oleh Adam Adli yang dipercayai mendapat sentuhan 'ajaib' dari Chegubard ahli AMK yang mengetuai SMM.
Dalam kebebasan bersuara, kita perlu tahu batas-batas lebih-lebih lagi kamu adalah golongan mahasiswa yang bakal bergelar guru serta bertanggungjawab mendidik anak bangsa kelak.

Jika sikap ekstrem begini ditunjukkan ketika masih belajar tidak hairan jika sekolah-sekolah di Malaysia kelak hanya mampu melahirkan golongan murid yang tidak berkualiti.

Soalan akhir saya kepada golongan 'cerdik' ini - bukankah kerajaan telah mengumumkan untuk mengkaji serta memansuhkan AUKU dan membenarkan mahasiswa berpolitik. Jadi apakah tujuan sebenar perhimpunan di hadapan UPSI tempoh hari?

Saya beranggapan tujuan perhimpunan yang diadakan tempoh hari bertujuan :

Untuk menyelamatkan 'batang tengkuk' Adam Adli yang bakal dibuang kolej dan akan gelap masa depannya?
Untuk melatih mobilisasi sempena 9 Januari yang akan datang?
Atau pun perhimpunan diadakan tidak lain dan tidak bukan hanyalah untuk mencari salah pihak berkuasa dengan harapan imej kerajaan berjaya diburukkan?
Saya berpendapat, kita memang perlu membenarkan golongan mahasiswa ini berpolitik. Mereka sudah besar, mereka mampu memutuskannya. Jika mereka gagal dek kerana gila berpolitik sekalipun, itu bukan lagi masalah kita.

Itu masalah mereka serta keluarga mereka. Hahaha...
Namun mahasiswa perlu kreatif dalam berpolitik, apa yang saya perhatikan golongan yang merusuh di hadapan UPSI tempoh hari, hanya plagiat gaya politik yang diamalkan pembangkang.

Tetapi bagi saya tindakan mereka menjadikan jalanraya dan demontrasi yang berbentuk keganasan sebagai platform untuk bersuara sama sekali tidak boleh diterima. Kerana di Malaysia ini banyak ruang betul disediakan untuk kita menyampaikan suara kita.

Seperti saya, saya menggunakan blog untuk menyampaikan suara saya...

Dipendekkan cerita...

Pemimpin pembangkang 'keldaikan' pemuda di bawah, manakala pemuda di bawah ini pula 'keldaikan' rakan-rakannya untuk menyelamatkan lehernya yang kini semakin 'terjerut' - maklumlah sudah hendak dibuang dari Universiti bro...

Ikon yang dicipta pembangkang : Adam Adli The 'Anal Spring' Opss.. 'Arab Spring'


Nama Pelajar : Adam Adli Bin Abdul Halim
Kursus : TESL
Matrik : D20091034405
No. I/C : 890703-07-5357
Semester : 5
Kolej : KHAR (mungkin sudah tinggal diluar)
Asal : Butterworth, Pulau Pinang
Alamat : 1788, Lorong Permata Bertam, 13200 Kepala Batas, Seberang Prai Utara
No. H/P : 017-4347317 begin_of_the_skype_highlighting            017-4347317      end_of_the_skype_highlighting 

Bapa : Abd. Halim (0123485275) - Pesara

Kawan-kawan mahasiswa tolonglah...
Tolonglah...
Tolong segerakan kempen 'PEACE CAMPUS'!


Sumber : Double Y

No comments:

Post a Comment

Blog Archive

Cili Api Bloggers

Politik N9

PRU13N9

Gerbang Tempur Puteri UMNO (Malaysia)

My Blog List 2

Popular Posts