Wednesday, August 15, 2012

HARAM UNDI PAS - MENENTANG PAS DAN MENYOKONG BN ADALAH JIHAD
Pemuda PAS Ktan minta Nasharuddin lepas MP Bachok

Harakahdaily,14 Ogs 2012
(Nasharudin bersama Presiden Umno dan beberapa pemimpin Arab di Mekah)

KOTA BHARU: Dewan Pemuda PAS Negeri Kelantan (DPPNK) meminta bekas Timbalan Presiden PAS, Ustaz Nasharuddin Mat Isa menyatakan pendiriannya dengan jelas samada masih ingin bersama PAS atau membawa haluan yang bertentangan dengan kehendak parti.

"Jika beliau sudah tidak berminat bersama-sama dengan PAS, amatlah wajar untuk beliau meletakkan jawatan sebagai Ahli Parlimen Bachok daripada terus menerus mengkhianati amanah yang diberikan oleh rakyat Bachok di dalam PRU12 yang lalu," kata Setiausahanya, Mohd Nuri Mat Yaacob dalam kenyataannya yang dihantar kepada Harakahdaily.

Beliau mengulas kenyataan Nasharudin  yang dikeluarkan oleh beliau seperti yang tersiar di dalam Buletin Utama TV3 hari ini di mana beliau mencadangkan agar PAS keluar dari Pakatan Rakyat jika DAP menentang hudud.

Beliau juga dilihat bersama-sama dengan Presiden Umno, Datuk Seri Najib Razak di Mekah sedangkan pada awal Ramadhan lalu beliau telah pergi ke sana.
"DPPNK melihat cadangan beliau tersebut hanyalah mengulangi hujah-hujah yang diratib oleh pemimpin-pemimpin Umno selama ini. 

"Sedangkan semua pihak sedia maklum bahawa kerajaan pusat yang ditunjangi oleh Umno dan BN lah yang sebenarnya menghalang pelaksanaan hudud di Kelantan selama ini," kata Nuri dalam kenyataannya. 

Ditambah dengan sikap beliau yang dilihat pro Umno sejak kebelakangan ini, DPPNK melihat amat wajar untuk beliau membuat pengisytiharan rasmi adakah beliau masih setia bersama PAS atau sebaliknya. 

"Jika beliau sudah tidak berminat bersama-sama dengan PAS, amatlah wajar untuk beliau meletakkan jawatan sebagai Ahli Parlimen Bachok daripada terus menerus mengkhianati amanah yang diberikan oleh rakyat Bachok di dalam PRU12 yang lalu," katanya.

Bagi DPPNK, katanya, PAS sedikitpun tidak rugi jika individu seperti beliau mengangkat kaki meninggalkan parti.

Berita di atas dipetik dari lidah haram haramkah.daily.net

Apalah salahnya Nasharuddin bertemu dan menemani Perdana Menteri Malaysia id  negara Arab (Mekah) kerana beliau adalah rakyat Malaysia? tak Gentelman lah PAS ini.

Betulah apa yang disarankan oleh Nasharuddin , jika DAP menentang Hudud PAS perlu keluar dari pakatan rakyat, Jika PAS tidak keluar dari Pakatan Rakyat mereka perlu keluar dari PAS beramai ramai dan sertai UMNO.

Kenapa PAS mahu sokong dan bersama DAP yang tentang Hudud bermati matian sedangkan selama ini PAS yang menuduh dan menghina UMNO kononnya UMNO yang menuntut DAP dan memusuhi UMNO bagaikan memusuhi kapir laknat sedang bersekongkol dengan DAP yang memusuhi Hudud no 1.

Teris terang mereka akui DAP menentang Hudud dan Negara Islam tetapi mereka mahu menyingkir orang yang mahu menyingkirkan orang yang hina Islam itu bukan menyingkir orang yang hina Islam itu. Inilah dia  PAS yang sesat barai. 

Sama juga dengan Kes Hasan ali yang mahu mempertahankan Arak agar tidak diedarkan sewenag wenang nya> Sebagai Exco agama Islam Pakatan Rakyat beliau menarik balik jualan beer di 7 eleven , malanganya Ronnie Liew telah membantah dan PAS tunduk kepada DAPig (Ronnie Liew) dan menyingkirkan Hassan Ali.

 Ulamak yang ada dalam PAS sekarang hanyalah Mahfuz Omar, Mat Sabu , Husam Musa , Ulamak Utama Anwar ibrahim dan ulamak jemputan Lim Guan Eng , Lim Kit Siang dan Karpal Singh. Jelas lah Menentang orang yang menetang agama Islam dalam PAS adalah munafik dan menyokong orang menentang Islan adalah benar dalam PAS.Oleh itu adalah HARAM  MENGUNDI PAS dalam PRUMENENTANG PAS DAN MENYOKONG BN ADALAH JIHAD PENDAPAT PERIBADI TB.

No comments:

Post a Comment

Blog Archive

Cili Api Bloggers

Politik N9

PRU13N9

Gerbang Tempur Puteri UMNO (Malaysia)

My Blog List 2

Popular Posts