Thursday, August 16, 2012

Azhar Idrus kata Abby Jahil :: Abby angin satu badan dan malu tak lama lagi Abby keluar lah PAS hijrah DAP pula

Manja nya Abby dengan Ustaz Azhar Idris, terasa hati baik teringat ingat kat ustaz ,

Pada hujung minggu lalu telah berlangsungnya sebuah program agama yang melibatkan Ustaz Azhar Idrus (UAI) sebagai penel utama. Turut hadir dalam majlis itu adalah Abby Abadi, Faizal Tahir dan Man Raja Lawak. 

Pasti ramai yang mengetahui setiap ceramah UAI pasti menarik ribuan penonton apabila UAI seringkali menyelitkan unsur jenaka sewaktu dakwah.Tapi kali ini lain pula jadinya apabila Abby Abadi seolah-olah malu apabila UAI menjawab persoalan yang diberikan oleh Abby sendiri.

Abby bertanya kepada UAI berkenaan isu artis yang berhijrah dan mula memperkatakan isu agama.

UAI menegaskan penghijrahan kepada sesuatu yang lebih baik menjadi kemestian untuk umat Islam lain suka dengan perubahan yang mereka lakukan.

Selain itu, antara jawapan UAI adalah; “Kadang-kadang kita ni artis, dulu kita lagha, sekarang kita ok dah, mulakan perjalanan.

Nombor satu, kita kena jaga. Jangan kita hentam kawan-kawan yang sama-sama dengan kita sekarang yang masih belum berhijrah.

Ahhh.. itu yang kita kena jaga,” kata UAI. Secara tiba-tiba Abby bersuara menyekat mesej yang cuba disampaikan oleh UAI.

Abby berkata, “Ustaz nak tuduh saya yek.. Itu fitnah. Itu tuduhan ustaz. Itu tuduhan.” Jika anda yang biasa mendengar ceramah UAI, pasti tahu cara UAI.

UAI lebih ‘direct’ dalam menyampaikan sesuatu mesej. Sebagai contoh sewaktu program bersama Zizan Raja Lawak suatu ketika dahulu.

Zizan tidak melenting dan ‘cool’ serta menerima secara positif nasihat UAI. Tetapi dari sudut sebagai seorang pengantara atau pengacara, Abby seharusnya tidak seharusnya cepat ‘melatah’ dengan mesej yang disampaikan oleh panel.

Apa salahnya jika Abby mendengar dahulu apa yang UAI cuba sampaikan dan terima dari sudut positif.

Diharap jangan ada pula komentator yang mengaitkan isu ini dengan politik kerana jelas tiada kaitan langsung dengan politik. Ikhlas.. sekadar teguran membina dari hamba Allah yang serba kekurangan..

petikan dari harakah.


 
Artis berhirah dan bercerita mengenai sagama, Abby tak payah lah lebih kuah pada sudu, artis mana yang banyak bercerita mengenai agama, Mereka mengutuk orang dan mengutuk kawan kawan.Apa yang Abby cerita pasal agama. Gatal memang tak habis Abby ini, tanya Ustaz Azhar dan kahwin belum, ustaz nak kahwin dengan artis hijrah ini. 

Artis mana yang hijrah masuk Pas. Yang masuk PAS Aishah dengan Abby aja. Tak payah lah Abby nak tarik semua artis ini mausk PAS. Mereka hijrah pada yang betul , bukan macam kamu. Azhar bingai ini pula kata ada orang marah artis berhijrah. Orang bukan marah dia hijrah. tapi orang marah sebab dia jadi pencaci dan kurang ajar apabila berhijrah hanya pakai tudung,

Rasanya PAS pun dah bosan dengan Abby. Kononnya dia alim sangat. Tapi apa pa yang ini aku setuju dengan azhar bila dia kata Abby jahil, tapi minah jahil ini yang tak faham . Gendut betuk minah ini.

Nak tenguk akaun Anwar Ibrahim dan banyak mana duit dia klik sini

No comments:

Post a Comment

Blog Archive

Cili Api Bloggers

Politik N9

PRU13N9

Gerbang Tempur Puteri UMNO (Malaysia)

My Blog List 2

Popular Posts