Friday, February 3, 2012

Artis bodoh kutuk pakatan rakyat - kata Oh Bulan - artis bodoh atau oh bulan yang bodoh ???

Sebuah video berjudul ‘Artis bodoh kutuk pakatan rakyat‘ yang menampilkan Shaheizy Sam, Osman Kering & Faizal Hussein telah menjadi viral di sejak di-uploadkan ke laman Youtube, semalam. Video berdurasi 5:27 minit ini memaparkan pandangan Shaheizy Sam & Osman Kering mengenai isu perhimpunan Bersih yang menjadi polemik politik sekitar Julai, tahun lalu.


Shaheizy Sam Dikritik ‘Bodoh’ Bercerita Tentang Politik
am Bersih?”

Sam Shaheizy membalas, “Of course, dijatuhkan hukum haram lah. Tapi kalau tujuan perhimpunan mereka untuk menyuarakan suatu benda yang elok, sudah tentu kerajaan kita takkan jatuhkan benda tu sebagai haramlah. Saya sendiri pun tak paham apa yang ingin dibersihkan. Sam dah selesa dengan apa yang ada sekarang walaupun ada kekotoran yang kecil, tetapi Sam rasa ia dah cukup bersih untuk Sam. Siapa atau di mana sahaja selagi ianya ditadbir oleh manusia, pasti ada kelemahan & kesilapan mereka sendiri. Manusia ni tidak sempurna, tapi selagi Sam merasa mereka boleh mentadbir negara kita dengan sebaik-baiknya seperti mana yang Sam berada sekarang ni, itu Sam rasa dh cukup bersih untuk Sam.

Osman Kering
pula memberikan pendapat, “Bagi saya mereka yang terlibat dengan perhimpunan haram itu adalah mereka yang tak tau apa pun. Mungkin mereka diupah atau sukarela terlibat dr awal. Tetapi bagi saya kebanyakan orang yang mengambil bahagian adalah orang yang sekadar ikut-ikutan. Penampilan mereka tidak menggambarkan orang yang ada pendirian. Mereka hanya ikut-ikutan tetapi tidak tahu apa-apa. Datuk Ambiga adalah peguam bela kes murtad. Ini adalah makhluk-makhluk yang ingin menjahanamkan negara & tidak ada arah tujuan. Manusia seperti ini harus dijauhkan dan jangan diambil kira apa pandangan mereka.

Faizal Hussein turut menambah, “Kita harus berfikir secara terbuka, jangan cepat melatah & cepat mempercayai orang-orang yang cuba menghuru-harakan Malaysia. Kita boleh berfikir & ada hak untuk mengundi bagi menentukan kerajaan kita sendiri. Kita tak seharusnya berfikir untuk menukar kerajaan tetapi kita hanya perlu membaik pulih sistem yg sedia ada.

Bagaimanapun, respon mereka bertiga sebagai rakyat Malaysia yang mengamalkan demokrasi dan kebebasan suara telah disalah tafsir oleh pihak tertentu. Pada pandangan anda, adakah mereka bodoh seperti yang didakwa oleh pihak tersebut? Ya atau tidak? -
petikan ohbulan.com

Nak tanya oh bulan , sapa yg sebenarnya kata dia bodoh, oh bulan ke siapa ??? hari tuh beria ia ko sokong Azwan , oh bulan hoi..ko dah datang bulan ker???

2 comments:

  1. bagi sy itu adalah pandangan seorang rakyat(artis) malaysia yg cintakan keamanan..so xsalah deorang nak bagi pandangan deorang..yg xleh nak terima pandangan orang ni kenape plak,sy rasa orang yg marah ni adalah puak pembangkang yg taksub pada pemimpin deorang walaupun dia pijak kepala deorang pun tetap deorang sokong..sbbnya deorang tu lah orang bodoh dan tak bertamadun..pemikiran mcm katak bawah tempurung..

    ReplyDelete
  2. Ya, betul artis itu bagi pendapat dia walau ada pihak tak setuju dengar saja luahan hati nya.jadi kalau ada orang yang sakit hati tak kena lah itu pendapat dia.

    ReplyDelete

Blog Archive

Cili Api Bloggers

Politik N9

PRU13N9

Gerbang Tempur Puteri UMNO (Malaysia)

My Blog List 2

Popular Posts