Saturday, January 12, 2013

TANDA KIAMAT SUDAH HAMPIR - APAKAH NIK AZIZ DAN ANWAR DAJAL SEBENAR ???

Hari ini , tak tahu apakah  yang akan tercetus di Kuala Lumpur dan apakah  akan ada peristiwa  yang tidak patut berlaku akan tercatat dalam sejarah bangsa Melayu di Malaysia. Bangsa Melayu yang kini  terpisah kepada dua fahaman dan hubungan yang kini sakit dan terlau kronik.

Hubungan ini boleh mencetuskan satu perperangan saudara yang boleh membawa kepada pertumpahan darah jika ianya terus berlarutan dan dibiarkan api kemarahan sesama sendiri bertemu kepada seatu kemuncak yang tdak terhalang.

Kekeliruan  memuncak, anak muda  tidak lagi tahu untuk menilai apakah Islam sebenar. Anak muda terus di buaikan dengan fitnah dan adu domba untuk membenci kerajaan.

Tanda kiamat sudah dekat dan ianya kini  telah berlaku tanpa kita sedari.

Antaranya apabila  para ulama yang akan menabur fitnah dan fitnah ini akan kembali kepada mereka sendiri.Orang-orang fasik akan bersuara lantang di masjid, para ahli mungkar lebih banyak menonjol dari ahli haq.

Berkata Ali bin Abi Talib, "Akan datang di suatu masa di mana Islam itu hanya akan tinggal namanya sahaja, agamanya bentuk sahaja, Al-Qur'an hanya dijadikan bacaan sahaja, mereka mendirikan masjid, sedangkan masjid itu sunyi dari zikir menyebut Asma Allah. 

Jika kita lihat dan jelas sekarang fitnah dan adu domba untuk menjatuhkan kerajaan yang dipimpin oleh orang Iaslm dan Melayu datangnya dari masjid masjid dan yang melakukannya adalah ulamak ulamak politik.

Suara-suara lantang dalam masjid, pemimpin kaum dipilih dari orang yang fasik, orang dimuliakan kerana ditakuti akan tindakan jahat dan aniayanya dan bukan kerana takutkan Allah,

Sabda Rasulullah S.A.W lagi,"Apabila harta orang kafir yang dihalalkan tanpa perang yang dijadikan pembahagian bergilir, amanat dijadikan seperti harta rampasan, zakat dijadikan seperti pinjaman,belajar lain daripada agama, orang lelaki taat kepada isterinya, menderhakai ibunya, lebih rapat dengan teman dan menjauhkan ayahnya . 

Ada juga dikalangan pemimpin ini yang menderhaka kepada ibu !

TANDA-TANDA KIAMAT KECIL
Penaklukan Baitulmuqaddis. Dari Auf b. Malik r.a., katanya,"Rasulullah s. a. w. telah bersabda:"Aku menghitung enam perkara menjelang harikiamat. "Baginda menyebutkan salah satu diantaranya : Penaklukan Baitulmuqaddis."- Sahih Bukhari

Zina bermaharajalela."Dan tinggallah manusia-manusia yang buruk,yang seenaknya melakukan persetubuhan seperti himar (keldai). Maka pada zaman mereka inilah kiamat akan datang.”- Sahih Muslim

Bermaharajalela alat muzik, tanah runtuh dan perubahan muka. "Pada akhir zaman akan terjadi tanah runtuh, rusuhan dan perubahan muka."Ada yang bertanya kepada Rasulullah; "Wahai Rasulullah bila hal ini terjadi?" Baginda menjawab;"Apabila telah bermaharajalela bunyi-bunyian (muzik) dan penyanyi-penyanyi wanita”- Ibnu Majah


Ramai orang soleh meninggal dunia."Tidak akan datang hari kiamat sehingga Allah mengambil orang-orang yang baik dan ahli agama di muka bumi, maka tiada yang tinggal padanya kecuali orang-orang yang hina dan buruk yang tidak mengetahui yang makruf dan tidak mengingkari kemungkaran.- Riwayat Ahmad.

Orang hina mendapat kedudukan terhormat."Di antara tanda-tanda semakin dekatnya kiamat ialah dunia akan dikuasai oleh Luka' bin Luka’(orang yang bodoh dan hina). Maka orang yang paling baik ketika itu ialah orang yang beriman yang diapit oleh dua orang mulia"-Riwayat Thabrani.

Mengucapkan salam kepada orang yang dikenalnya sahaja."Sesungguhnya diantara tanda-tanda telah dekatnya hari kiamat ialah manusia tidak mahu mengucapkan salam kepada orang lain kecuali yang dikenalnya saja."- Riwayat Ahmad.

Banyak wanita yang berpakaian tetapi hakikatnya telanjang. Diriwayatkan dari Abu Hurairah r.a."Di antara tanda-tanda telah dekatnya hari kiamat ialah akan muncul pakaian-pakaian wanita dan apabila mereka memakainya keadaannya seperti telanjang."

Banyak dusta dan tidak tepat dalam menyampaikan berita."Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepada mu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh bapa-bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu”- Sahih Muslim

Banyak saksi palsu dan menyimpan kesaksian yang benar."Sesungguhnya sebelum datangnya hari kiamat akan banyak kesaksian palsu dan disembunyikan kesaksian yang benar"- Riwayat Ahmad.
Wallahualam.

Banyak perkara perkara ini kini berlaku dan inin tidka disedari kerana telah pun lahir dajal sebenarnya  tanda hari kiamat di bumi Allah ini.

1 comment:

  1. salam, saya just nak bagi pndangan peribadi... hati2... jgn sampai saudara turut menjadi orang yg sebarkan fitnah... nak berpolitik pun pada2 la... saya dah jalankan tanggungjawab saya untuk menegur, terpulang kepada saudara nak terima atau tak...

    ReplyDelete

Blog Archive

Cili Api Bloggers

Politik N9

PRU13N9

Gerbang Tempur Puteri UMNO (Malaysia)

My Blog List 2

Popular Posts