Thursday, June 7, 2012

Suami waris Mahsuri ni , si Alee kalau jumpa kat Nuar sure kena liwat - kena lagi sumpah 7 keturunan

Ingat bila disumpah dan langkawi menjadi padang jarak padang terkukur  dan ada pula yang rupa katak atau pun menyerupai Wan Jijah atau  Nuar Brahim. Segala jangkaan ini akhirnya meleset apabila melihat  wajah terbaru keturunan ketujuh Mahsuri, Wan Aishah Nawawi Wan Aishah masih nampak cantik walaupun mengenakan solekan tipis dan dia kini jua bertudung. Dia berkahwin dengan jejaka pilihannya, Alee (sebenarnya Ali lot ) Tongyon kira-kira dua tahun lepas..Alee adalah seorang usahawan muda industri pelancongan.Alee merupakan rakan sekampung Wan Aishah sejak kecil. Ensem juga si Ali ni kan. Eloklah .Kalau jumpa kat si Nuar ni , Mampos si Ali ni kena liwat.Ali ni kalau datang Malaysia sure kena liwat lah.....
Pasangan ini bagaimanapun mula rapat sejak Wan Aishah memasuki universiti dan mengikat tali pertunangan.

Wan Aishah, adalah anak sulung daripada dua beradik kepada pasangan Wan Nawawi Wan Hashim seorang pemandu tut-tut dan Sumaini Karim, pekerja hotel.

Wan Aishah menjadi idola rakyat Malaysia sekitar awal 90-an apabila kisahnya berjaya dijejak Persatuan Sejarah Malaysia cawangan Kedah yang kemudian disusuli Ekspedisi Melawat Phuket anjuran majalah Al-Islam pada 1998.

Ketika itu Wan Aishah baru berusia 12 tahun. Sejak itu berita mengenai penemuan waris generasi ketujuh Mahsuri itu tersebar luas terutama di Thailand dan Malaysia.

Penemuan Wan Aishah menamatkan sumpah Mahsuri ke atas Pulau Langkawi yang menjadi padang jarak padang tekukur sejak tujuh keturunan Mahsuri yang silam.

Ekoran penemuan itu, Utusan Melayu (M) Berhad mengambil daya usaha menjadikan Wan Aishah sebagai anak angkat dan mengatur beberapa program berkaitan sejarah moyangnya Mahsuri di Malaysia.

Antara yang paling menarik ialah Minggu Pengisahan Mahsuri di Pulau Langkawi yang mendapat sambutan hangat pelancong dalam dan luar negara.

Wan Aishah pernah melanjutkan pelajaran di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) tetapi cuma untuk tempoh setahun dan kembali menyambung pelajarannya di University of Bangkok dalam jurusan komunikasi.

Sumber: Mynewshub.my

1 comment:

  1. Assalamualaikum ,


    Dalam keghairahan untuk memaparkan berita ,jangan lupa merenung nasib yang dikau bakal lalui di akhirat kelak.Tunjangilah berita mu itu dengan akhlak dan peradaban yang telah digariskan didalam Al-Quran dan Sunnah.Berita yang belum pasti kebenarannya ,usah disebarkan kerana dibimbangi kelak akan melontarkan diri-mu ke neraka "Hawiyah" yang paling hebat seksaannya.

    ReplyDelete

Blog Archive

Cili Api Bloggers

Politik N9

PRU13N9

Gerbang Tempur Puteri UMNO (Malaysia)

My Blog List 2

Popular Posts