Wednesday, June 20, 2012

Scorpene: Tiada Rakyat Malaysia diSapina – Kedutaan Perancis

SUARAM a.k.a pembangkang telah melakukan kerja yang baik sekali dalam menghina intelektualiti rakyat Malaysia dengan menyebarkan pembohongan yang tidak berkesudahan dan tidak masuk akal untuk memburukkan imej Perdana Menteri dan menjatuhkan kerajaan.

Pada mulanya, mereka menuduh bahawa PM telah mengambil rasuah sejumlah EURO 114 juta melalui syarikat bernama Perimekar tetapi kemudiannya disahkan bahawa bayaran itu dibuat kepada Perimekar untuk menampung khidmat penyelenggaraan, sokongan dan pengurusan termasuk kos penginapan bagi 213 pegawai, kakitangan dan krew kapal selam selama 6 tahun.

 Oleh itu, sekiranya benar EURO 114 juta telah dibayar kepada PM sebagai rasuah dan bukan diterima oleh Perimekar, maka ini bermakna Perimekar telah memberi khidmat secara percuma selama 6 tahun yang mana tidak masuk akal sama sekali. Kemudian, SUARAM menyatakan jumlahnya bukanlah EURO 114 juta tetapi PM telah menghantar faks kepada DCNS meminta rasuah sejumlah USD 1 billion atau RM3.8 billion atau EURO 1.08 billion!

 Tidak mungkin sesiapa jua akan meminta rasuah melalui faks, dan untuk SUARAM menyatakan sedemikian menunjukkan yang SUARAM adalah benar-benar bodoh untuk memikirkan fitnah yang sebegitu bodoh. Jumlah EURO 1.08 billion adalah jumlah keseluruhan kontrak pembelian kapal selam termasuk dengan kos penyelenggaraan, sokongan serta pengurusan. Oleh itu, jika benar ianya dibayar terus kepada PM sebagai rasuah seperti yang difitnah SUARAM, maka ia bermakna Malaysia telah menerima kapal selam secara percuma – yang mana pastilah tidak masuk akal langsung.

  Bagi menambahkan ‘perisa’ kepada cerita ini, SUARAM menuduh bahawa PM atau mungkin pembantu PM, Abdul Razak Baginda mempunyai hubungan sulit dengan seorang model Mongolia, Altantuya Sharibuu, yang didakwa sebagai penterjemah dalam urusniaga kapal selam, yang kemudiannya dibunuh kejam oleh isteri PM.

 Tetapi, hakikatnya, segala urusniaga tersebut dibuat dalam bahasa Inggeris dan tiada penterjemah yang diperlukan. Isteri PM pula, pada ketika pembunuhan berlaku sedang menghadiri program berbuka puasa bersama anak-anak yatim dengan beribu orang saksi dan alibi untuk membuktikan yang beliau tidak bersalah.

PM tidak pernah bertemu dengan Altantuya dan gambar superimpose yang begitu lemah yang disebarkan oleh pembangkang untuk menunjukkan mereka pernah berjumpa sudah cukup untuk menunjukkan yang PM berkata benar sekali gus membuktikan yang pembangkang berada dalam keadaan yang amat terdesak.

  Dengan segala penipuan ini kini terdedah luas, kita hampir merasa kasihan kepada SUARAM kerana perlu terus menipu. Baru-baru ini, SUARAM membuat satu lagi kenyataan berbunyi “orang kanan kepada penganalisis pertahanan, Abdul Razak Baginda, Jasbir Singh Chahl adalah rakyat Malaysia pertama akan disapina sebagai saksi dalam kes scorpene yang sedang berjalan di Perancis.” Bagaimanapun,

Kedutaan Perancis di Kuala Lumpur apabila ditanya mengenainya merasa terkejut kerana mereka tidak mendengar dan tidak pula dimaklumkan apa-apa mengenai sapina. Menurut mereka, prosedur memperuntukkan bahawa Kementerian Luar Perancis perlu diberitahu mengenai sapina yang dikeluarkan oleh mahkamah Perancis kepada mana-mana rakyat negara lain, dalam kes ini, Malaysia.

Kementerian tersebut pula perlu memaklumkan kepada Wisma Putra agar tindakan dapat diambil. Oleh itu, tiada sapina boleh diserahkan terus kepada mana-mana rakyat negara ini tanpa pengetahuan semua pihak yang disebut di sini. Memandangkan tiada siapa dari pihak berkuasa terlibat yang dimaklumkan mengenai apa-apa sapina, maka jelaslah SUARAM telah menipu sekali lagi secara terang-terangan.

  Dari tindakan SUARAM, kita dapat membaca keterdesakan pembangkang yang semakin tidak dapat dikawal kerana pilihanraya yang semakin hampir. Justeru, kita pasti bahawa penipuan mereka akan semakin besar dan semakin dahsyat lagi selepas ini.

  Namun rakyat Malaysia tidak perlu bimbang. Kita tunggu dan lihat sahaja berapa hebat penipuan yang mampu mereka lakukan. Selagi PM melakukan yang terbaik untuk berkhidmat kepada rakyat dan negara, SUARAM atau pembangkang boleh menipu semahu-mahunya, tetapi kita pasti rakyat tidak akan mengu

1 comment:

  1. Tepak, Napa susah susah perjelas isu ni. Orang ramai pun tak faham, sebab ini kes melibatkan pembohongan danya jelas bila kena hukum. SUARAM dan PR tahu rakyat tak faham sebab fakta nya melibatkan undang undang. Mereka mainkan isu emosi dna mudah untuk rakyat tau kalau kata kerajaan bohong, PM korup tak bermoral. Ini tuduhan sesiapa pun bileh buat. Strategi mereka- buat sebanyak tuduhan palsu- tak kan semua nak di saman oleh kerajaan. Cakap banyak kali nanti orang akan percaya. INi teori moden untuk revolusikan negara - melalui pembohongan yang diulang akhirnya orang percaya.Sebab senjata ini mudah dan murah untuk negara yang tak suka membaca.

    JAdi tindakan yang lebih realistik adalah pihak Tuan buat aduan pada ROS untuk menyahkan pendaftaran mereka kerana jelas SUARAM mahu menjadi badan politik untuk menghasut supaya negara huru hara. Pendaftaran mereka perlu di batalkan dan mereka perlu mendaftar sebagai badan politik jika berminat. Sebagai NGO kebebasan badan ini telah di salah guna dan memang dirancang untuk di pergunakan sebagai serangan 5th column PKR untuk serang negara dari luar. Ini untuk naikan simpati terhadap anwar and geng di pletfom antarabngsa. Sama lah dengan apa mak cik Irene fernandez buat.Dia tau jakarta tu banyak pejabat Asean dan pemerhati badan antarabangsa. Malah PC anwar ibrahim banyak di sasarkan untuk media antarabangsa. Sebab mereka lebih faham dan suka bila anwar beri wajah hitler dan stalin kepada PM, Polis dan kerajaan.

    Jadi jangan buang masa, rakyat biasa tak faham mainan PKR dan SUARAM ni. Batalkan pendaftaran dan minta mereka berani dan masuk bidang politik secara terbuka. Bukan secara pengecut dan bermuka muka.

    NAGAMAN

    ReplyDelete

Blog Archive

Cili Api Bloggers

Politik N9

PRU13N9

Gerbang Tempur Puteri UMNO (Malaysia)

My Blog List 2

Popular Posts